Rechtsgeldige Vaderschapstesten

Wanneer heb ik een rechtsgeldige vaderschapstest nodig?

Een rechtsgeldige DNA-vaderschapstest geeft u niet alleen gemoedsrust met betrekking tot een mogelijke biologische relatie. Deze kan ook worden gebruikt in de rechtbank als bewijs. Rechtsgeldige onderzoek is bijvoorbeeld nodig in familierechtelijke procedures (echtscheiding, voogdij, toegangs- en bezoekregelingen, alimentatie en erfenis), immigratieprocedures (gezinshereniging) of verhaalprocedures bij een gemeente (stopzetting of terugvordering van uitkeringen). Als u niet zeker weet of u een rechtsgeldig onderzoek nodig heeft of dat een test voor eigen gemoedsrust voldoende is, adviseren wij u graag.

Wat is het verschil tussen een rechtsgeldige vaderschapstest en een vaderschapstest voor eigen gemoedsrust?

Bij een thuistest voor eigen gemoedsrust kunt u de DNA-samples zelf afnemen. De afname van rechtsgeldig DNA-materiaal, waarbij het resultaat wordt erkend in de rechtbank en door de autoriteiten, mag u echter niet zelf doen. De procedure voor DNA-afname voor een rechtsgeldige DNA-test garandeert dat de DNA-samples daadwerkelijk van de juiste personen komen en dat er niet met de samples is geknoeid. Daarvoor volgt de afnemer van uw DNA-materiaal strikte procedures en is onafhankelijk. Uiteraard zijn ze daar ook speciaal voor opgeleid en gekwalificeerd.

Rechtsgeldig DNA-testen

Heeft u een vraag met betrekking tot rechtsgeldige vaderschap of andere verwantschapsrelaties? Neem dan contact met Verilabs op. Er zijn verschillende DNA-testen om uw vragen te beantwoorden en mysteries oplossen. Bent u de biologische vader van een kind? Is een persoon uw zus? Is een man uw biologische oom? Met behulp van het analyseren van de juiste DNA-samples kunnen die vragen beantwoord worden en vraagstukken oplossen.

Bij onze partner Verilabs kunt u rechtsgeldige DNA-testen laten uitvoeren die volgens de Nederlandse wet geldig zijn onder 17025 accreditatie (TMFI RvA L512). Ook voldoen ze aan de ISFG-richtlijnen die de rechtbank eist. Verilabs werkt dan ook als DNA-deskundige voor de rechtbank, dus zekerheid gegarandeerd. Dit geldt ook voor onderzoeken die bij de IND lopen, want hier voert Verilabs ook veelvuldig onderzoek voor uit.

Rechtsgeldige vaderschapstesten

Bij een rechtsgeldige DNA-vaderschapstest laat Verilabs met een zekerheid van meer dan 99,99% zien of een man de biologische vader van een kind is. Bij een ontkenning van het vaderschap sluit ze dit met 100% uit. Met de afname van wangslijmvlies kunt u snel en pijnloos uw DNA-materiaal afstaan, zodat de ervaring voor kinderen ook prettig blijft. Tevens wordt uw identiteit vastgelegd aan de hand van uw geldig legitimatiebewijs en worden er foto’s gemaakt ter ondersteuning van de identificatie. Verilabs analyseert en vergelijkt minimaal 16 DNA-markers om u een betrouwbaar resultaat te geven

Overige rechtsgeldige DNA-testen

Naast rechtsgeldige DNA-vaderschapstesten kan Verilabs ook ander DNA-verwantschapsonderzoek rechtsgeldig aanbieden. U heeft de keuze tussen DNA-vaderschapstesten en verschillende andere DNA-familierelatietesten om de verwantschap te analyseren. Er kan DNA-onderzoek worden uitgevoerd via bijvoorbeeld de grootouders of andere familieleden. Er zijn zelfs DNA-testen om verwantschap in de mannelijke lijn aan te tonen met behulp van X-chromosomale of Y-chromosomale DNA-onderzoeken, dus aarzel niet en neem contact op.

Ga voor meer informatie naar www.verilabs.nl.