Rechtsgeldige testen

Bij een rechtsgeldig DNA-vaderschapsonderzoek toont Verilabs met een zekerheidspercentage van meer dan 99,99% aan of een man de biologische vader van een kind is. Indien een man zeker NIET de biologische vader is, weten we dat 100% zeker. Naast rechtsgeldige DNA-vaderschapstesten kan Verilabs ook ander verwantschapsonderzoek rechtsgeldig aanbieden. Je mag een rechtsgeldig DNA-onderzoek niet zelf thuis uitvoeren, omdat de identificatie van de testpersonen uitgevoerd moet worden door gekwalificeerde medewerkers die werken onder de ISO 17025 accreditatie conform de aanbevelingen van de ISFG. Als men in het buitenland woont, kunnen wij het in veel gevallen via de Nederlandse Ambassade laten uitvoeren.

Hoe bestel ik een rechtsgeldige test bij Verilabs?

Om een rechtsgeldig onderzoek in behandeling te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat wij over de correcte gegevens en vraagstelling beschikken. Daarom verzoeken wij u om ons aanvraagformulier in te vullen en deze per mail te versturen naar info@verilabs.nl. Als het u niet lukt om het digitaal in te vullen, kunt u het formulier uitprinten, deze handmatig invullen en een foto hiervan aan ons mailen. 

(NL) F39-NL-Aanvraagformulier-Rechtsgeldig-DNA-Onderzoek (NL)
(EN) F39-EN-Aanvraagformulier-Rechtsgeldig-DNA-Onderzoek (EN)

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Of heeft u nog vragen?
Bel ons op telefoonnummer 085 105 1415 en wij helpen u graag.
U kunt ook uw telefoonnummer via de website achterlaten dan bellen wij u terug.
Vul hiervoor ons contactformulier in.

Vraag offerte aan

Waarom Verilabs?

Verilabs treedt op als deskundige voor alle Nederlandse rechtbanken. De DNA-testen die Verilabs aanbiedt zijn ISO 17025 geaccrediteerd conform ISFG (TMFI RVA L512) en voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. De rechtbank accepteert alleen testen die uitgevoerd worden door instellingen die de ISO 17025 accreditatie voeren en conform de ISFG richtlijnen werken.

Verilabs levert snel resultaat. Onze afnamelocatie bevindt zich in Gouda en onze onderzoeken worden in Nederland uitgevoerd. Vele andere laboratoria sturen het DNA materiaal door naar bijvoorbeeld Amerikaanse of Aziatische laboratoria die niet in Nederland zijn erkend.

Lees meer over Verilabs

Verzeker u van de juiste accreditatie

Veel bedrijven beweren dat zij geaccrediteerd zijn en rechtsgeldige testen verkopen. Maar let op! Enkel instellingen die het RvA-kenmerk voor rechtsgeldig verwantschapsonderzoek mogen voeren, leveren gegarandeerde rechtsgeldige testen. U kunt zelf een accreditatiecheck doen op de zoekpagina van Raad van Accreditatie. Typ hierin de naam van de instelling die u wilt controleren. (“the Maastricht forensic institute” als u ons wilt checken).

Rechtsgeldig rapport

U krijgt de resultaten van het rechtsgeldige DNA-onderzoek in een uitgebreid rapport* waarin alle testpersonen geïdentificeerd zijn. U kunt dit volledig geaccrediteerde rapport indienen bij elke gerechtelijke instantie in Nederland, zoals rechtbanken, de IND en gemeentes.

Bestel direct uw rechtsgeldige DNA vaderschapstest
  • De procedure van een rechtsgeldige DNA-test

1) Legitimatie: U meldt u bij ons op de afgesproken tijd in het bezit van een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart). Indien uw minderjarig kind niet in het bezit is van een geldig legitimatiebewijs, dient u een originele geboorteakte mee te nemen. Belangrijk! Zonder geldig legitimatiebewijs kunnen we geen onderzoek starten, maar zijn we wel genoodzaakt bezoekkosten voor die dag in rekening te brengen. Als u geen geldig legitimatiebewijs heeft, neem dan eerst contact met ons op.
2) Identificatie: Op onze locatie wordt u geïdentificeerd. Als visueel bewijs nemen wij op onze locatie een foto van elke testpersoon. Ook alle originele legitimatiebewijzen worden gecontroleerd en gekopieerd.
3) Monsterafname: Voor het onderzoek nemen wij wangslijmvlies af (dus geen bloed). De afname is pijnloos. Een half uur voor het afnemen van het wangslijmvlies, dienen de testpersonen de mond te spoelen met water en daarna niet meer te eten, drinken of roken.

Voor het totale proces bent u ongeveer een half uur kwijt. Het identificatie en monsterafname protocol is onderzocht en goedgekeurd door de RvA volgens de richtlijnen van de International Society for Forensic Genetics en specifiek opgenomen in ons kwaliteitssysteem.

Neem contact op met Verilabs

Uitslag

Na ongeveer 10 tot 15 werkdagen  ontvangt de aanvrager (u, uw advocaat of de Rechtbank), de door ons opgestelde rechtsgeldige rapportage per post. Let op, we kunnen natuurlijk pas met het onderzoek beginnen als de samples van alle deelnemers afgenomen zijn.

 

Lees meer over onze spoedtesten

Betaling

De factuur voor het rechtsgeldige DNA-onderzoek dient te zijn voldaan voordat wij starten met de analyse in het lab. U kunt het bedrag van tevoren overmaken naar ons rekeningnummer of de bestelling plaatsen via ons online bestelsysteem. Neem contact met ons op voor de betaalmogelijkheden op locatie.

De kosten voor een rechtsgeldig onderzoek zijn inclusief één bezoek aan ons lab en één origineel rapport. Aan extra bezoeken en extra rapporten zijn ook extra kosten verbonden. Indien er naast vaderschap ook moederschap moet worden aangetoond, berekenen we een extra testpersoon. De kosten zijn altijd inzichtelijk en u kunt altijd vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

*Onze rapporten zijn conform de laatste wetgeving, te weten het Besluit DNA onderzoek vaderschap | Staatsblad Koninkrijk der Nederlanden 2008 (Wet van 27 juni 2008 tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap ter invoering van een verklaring van verbondenheid en tot aanpassing van de regeling van de verkrijging van het Nederlanderschap na erkenning | Stb. 270). Het nummer van het wetsvoorstel was 30.584 en de wet is op 1 maart 2009 in werking getreden. Ook voldoen wij aan de richtlijn van de International Society for Forensic Genetics – ISFG.

Bestel uw rechtsgeldige vaderschapstest