Info


Alles wat u moet weten over onze DNA-testen

Met deze pagina’s willen wij alle informatie over onze DNA-testen op een rijtje zetten zodat u meer te weten kunt komen over ons en onze manier van werken.

Maak uw keuze of lees verder:

Welke monsters kunt u ons sturen voor een vaderschapstest?

Samen met de documenten voor de test sturen we u steriele wattenstaafjes (swabs) voor het afnemen van het wangslijmvlies. Dit kan snel, simpel en pijnloos worden afgenomen. Deze DNA-samples zijn zeer geschikt voor onze DNA-analyses in het laboratorium.
Wij hebben ruime ervaring in het isoleren van DNA uit allerlei materialen. Denk hierbij aan bloedmonsters, epitheelcellen (schilfers), weefsel, fopspenen, sigaretten enz. In principe is al dit materiaal geschikt als basis voor een DNA-test. Ze vereisen echter wel een andere voorbereiding in het labortorium, waardoor de kosten iets hoger liggen. Daarnaast stelt de wet hier, terecht, hele strenge eisen aan in verband met privacy. Heeft u echter een legitieme reden waarom u afwijkend DNA-materiaal wilt inbrengen voor een DNA-test en heeft u de juiste toestemmingsverklaringen beschikbaar, dan helpen wij u graag verder.

Welke documenten zijn vereist

Voordat we een DNA-test kunnen uitvoeren, is hier ook wat papierwerk nodig. Dit heeft ook alles te maken met privacy. DNA-materiaal is zeer persoonlijk en niemand wilt dat er misbruik van gemaakt wordt. We sturen u alle benodigde formulieren en toelichting toe. De gegevens van alle deelnemers dienen ingevuld te worden. Alle deelnemers ondertekenen tevens toestemmingsformulieren. Indien een deelnemer minderjarig is, dient een gezaghebbende ouder/voogd toestemming te geven. Minderjarigen vanaf 16 jaar dienen ook zelf voor toestemming te tekenen voor gebruik van hun lichaamsmateriaal.

Vragen en antwoorden

Onze sectie “Vragen en antwoorden” staat vol met de meest gestelde vragen van onze klanten over hun DNA-test. Mocht uw vraag er niet tussen zit, schroom dan niet contact met ons op te nemen. We beantwoorden graag al uw vragen.