Tweelingtest

Kwaliteit

Tweelingtest

Monozygoot of dizygoot?

U heeft een prachtige tweeling. U twijfelt echter of ze een- of twee-eiig zijn. DNAvaderschapstest kan deze twijfel voor u wegnemen.

Kosten van deze test
Tweelingtest:   €169
extra kind:        €75

Kijk voor een overzicht van alle prijzen naar onze prijslijst.
Let op: Indien u een thuistest bestelt, versturen we het afnamepakket zodra we de betaling ontvangen hebben. U kunt deze per iDeal voldoen voor een snelle doorlooptijd.

Wat is een tweelingtest?

Tweelingen kunnen monozygoot (eeneiig) of  dizygoot (twee-eiig) zijn. Monozygote tweelingen komen voort uit één enkele bevruchte eicel die zich tijdens een vroege groeifase in twee eitjes splitst. Dizygote tweelingen komen voort uit twee verschillende eicellen die elk door één (andere) zaadcel worden bevrucht.
Bij baby’s is het soms niet duidelijk of het een een- of twee-eiige tweeling betreft, maar wilt u dat wel graag weten. Om te bepalen of een tweeling monozygoot of dizygoot is, hebben we daarvoor de tweelingtest beschikbaar voor u. Alles wat we nodig hebben voor deze test is eenvoudig wat wangslijmvlies, zodat u de baby’s zo min mogelijk hoeft te belasten.

Wat gebeurt er bij een DNA-tweelingtest?

Wij onderzoeken vierentwintig belangrijke kenmerken van het DNA van de vermeende tweeling. Een eeneiige tweeling heeft exact hetzelfde DNA-profiel. Indien de profielen afwijken van elkaar betreft het een twee-eiige tweeling. Uiteraard is deze test ook toepasbaar voor meerlingen.

DNA-tweelingtest bestellen
U kunt de DNA-tweelingtest bestellen via onze bestelmodule. U kunt ook een e-mail naar info@dnavaderschapstest.nl sturen en uw specifieke situatie toelichten, zodat wij u kunnen voorzien van advies en een bijbehorende, vrijblijvende offerte. Natuurlijk kunt u ook eerst contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch op 085 105 1414. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 uur en 12:00 uur.

Testen er minderjarigen mee?
Houd er rekening mee dat bij minderjarige testpersonen een gezaghebbende ouder/voogd toestemming voor het onderzoek dient te geven, anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Hoe de DNA-afname te doen
DNA-afname is eenvoudig. U kunt het zelf thuis doen. Het enige dat u nodig heeft, is onze testset met de wattenstaafjes om wangslijmvlies af te nemen en onze instructie. De DNA-afname is snel gedaan. U neemt een wattenstaafje en wrijft het aan de binnenkant van uw wang. Met deze beweging verzamelt u met het wattenstaafje genoeg DNA-materiaal zodat wij uw DNA-test kunnen uitvoeren.

Ik wil een Tweelingtest bestellen

Als u twijfelt of een tweeling identiek of twee-eiig is, voeren wij een tweelingtest voor u uit. Nu al voor 169 euro!

Onze werkwijze