Verwantschapsonderzoek

Kwaliteit

Verwantschapsonderzoek

Soms zijn de vermeende vader of moeder niet beschikbaar voor een DNA-test en kan het ouderschap niet direct aangetoond worden. Het is echter mogelijk om andere familieleden te betrekken voor een ouderschapstest. Een familierelatie kan op veel verschillende manieren worden onderzocht. We horen graag de familierelatie die u zou willen onderzoeken en adviseren u over welke testpersonen DNA-materiaal moeten leveren voor een DNA-test, zodat we u een goed en betrouwbaar resultaat kunnen geven.

Neem voor de mogelijkheden in uw specifieke situatie contact met ons op, bijvoorbeeld via ons contactformulier of door een e-mail met uw specifieke situatie te sturen naar info@dnavaderschapstest.nl. Beschrijf precies wat uw vraagstelling is en welke familieleden er beschikbaar zijn om mee te testen. Wij voorzien u dan zo spoedig mogelijk van advies.

De mogelijkheden van verwantschapsbepaling

Om te weten welke mogelijkheden er voor uw situatie zijn om verwantschap te bepalen, raden we aan om contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag welke DNA-test het beste bij uw situatie past. Er zijn verschillende methoden om een ​​relatie tussen personen aan te tonen. We zullen ook de mogelijke deelnemers voorstellen van wie de DNA-samples het meest waarschijnlijk tot een zinvol resultaat zullen leiden.

Om ouderschap aan te tonen, zullen we in eerste instantie altijd vragen of er nog enig DNA-materiaal van de vermeende ouder(s) aanwezig is en of er toestemming is om dit materiaal te gebruiken. Indien de persoon in kwestie is overleden, kunnen we wellicht ander DNA-materiaal gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld weefsel zijn wat nog in een ziekenhuis beschikbaar is of ander persoonlijk materiaal zoals uit een scheerapparaat.

Mocht er echt geen DNA-materiaal beschikbaar zijn, dan is het wellicht mogelijk om een familierelatie aan te tonen. Welk onderzoek dit is, heeft te maken met de beschikbare personen die deel kunnen nemen aan het onderzoek en hun relatie tot elkaar. Wij raden u aan om uw situatie in een e-mail aan ons toe te lichten, zodat wij u kunnen adviseren.

Wij doen ons uiterste best om uw vraagstuk omtrent verwantschap te beantwoorden. Indien de standaard 24 markers niet voldoende uitsluitsel geven, testen we, afhankelijk van de complexiteit, gratis tot 45 markers om te proberen een conclusief resultaat te bereiken.

DNA-test bestellen

Een complexe DNA-test kunt u bestellen via onze bestelmodule. Selecteer het aantal deelnemers om een testpakket voor het juiste aantal deelnemers te bestellen. Geef ook duidelijk uw vraagstelling aan en wie er meetesten. Wij sturen u de testset na ontvangst van uw betaling toe.

U kunt direct de betaling afronden. Heeft u vragen of weet u niet welke test u moet aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@dnavaderschapstest.nl of neem direct contact op met een van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-105 1414 (Ma t/m vr tussen 09:00 – 12:00 uur).

Testen er minderjarigen mee?

Houd er rekening mee dat er bij minderjarigen toestemming voor het onderzoek gegeven moet worden door een gezaghebbende ouder/voogd. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Hoe de DNA-afname te doen
DNA-afname is eenvoudig. U kunt het zelf thuis doen. Het enige dat u nodig heeft, is onze testset met de wattenstaafjes om wangslijmvlies af te nemen en onze instructie. De DNA-afname is snel gedaan. U neemt een wattenstaafje en wrijft het aan de binnenkant van uw wang. Met deze beweging verzamelt u met het wattenstaafje genoeg DNA-materiaal zodat wij uw DNA-test kunnen uitvoeren.

Heeft u nog vragen over welke test voor u geschikt is?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@dnavaderschapstest.nl of neem direct contact op met een van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-105 1414.

Rapport
De rapporten met complexe vraagstellingen worden in het Engels opgesteld.

Ik wil een Verwantschapsonderzoek bestellen

Door te testen met meerdere verwante testpersonen, kunnen we in de meeste gevallen familierelaties bepalen. Voor een test voor maximaal 3 personen betaalt u slechts 489 euro.

Beschrijf wat voor onderzoek u wilt laten uitvoeren en wat de vraagstelling is. Geef ook duidelijk aan wie er mee testen en wat de (familie)relatie van de testpersonen tot elkaar is.

Onze werkwijze