Broer-zus test

Kwaliteit

Broer-zus test

Als er twijfels zijn over de biologische band tussen twee broers, twee zussen of broer en zus, of wanneer een vaderschap of moederschap onderzocht moet worden zonder dat vader, moeder of grootouders beschikbaar zijn, zijn er verschillende methoden om verwantschap aan te tonen.

Hoe werkt een DNA-test tussen broers en zussen?

Bij een broer-zus DNA-test bepaalt de statistische waarschijnlijkheid of de deelnemers beide ouders delen (volle broers of zussen) of slechts één ouder (halfbroers en halfzussen) of dat ze geen familie zijn.

Een DNA-test tussen broers en zussen kan worden uitgevoerd tussen een broer en broer, een zus en zus of een broer en zus. Uw individuele vraagstelling bepaalt onze werkhypothese. Daarom is het belangrijk om ons de exacte details van uw situatie te geven:
– Wat is de vraag die u beantwoord wilt krijgen? (bijv. We hebben verschillende moeders, maar deel ik dezelfde vader met de andere persoon?)
– Wie is beschikbaar voor testen?
– Indien de ouder is overleden: zijn er nog bruikbare monsters over van de betreffende ouder? (bijv. weefsel uit het ziekenhuis)
Neem contact met ons op om uw situatie te bespreken voordat u samples instuurt, zodat we u optimaal kunnen adviseren over de mogelijkheden van uw onderzoek en alle beschikbare testopties.

Houd er rekening mee dat kinderen de helft van het DNA-profiel van hun ouders overerven. In theorie kan het dus zijn dat broers en zussen precies de andere helft van het DNA van hun ouders hebben geërfd en dus is statistisch moeilijk vast te stellen is of zij dezelfde vader of ouders hebben. Wij doen ons uiterste best om uw vraagstuk omtrent verwantschap te beantwoorden. Indien de standaard 24 markers niet voldoende uitsluitsel geven, testen we, afhankelijk van de complexiteit, gratis tot 67 markers om te proberen een conclusief resultaat te bereiken.

Kijk voor een overzicht van alle prijzen naar onze prijslijst.
Let op: Indien u een thuistest bestelt, versturen we het afnamepakket zodra we de betaling ontvangen hebben. U kunt deze per iDeal voldoen voor een snelle doorlooptijd.

DNA-test bestellen

Een broer-zus DNA-test kunt u bestellen via onze bestelmodule. Selecteer het aantal deelnemers om een testpakket voor het juiste aantal deelnemers te bestellen. Geef ook duidelijk uw vraagstelling aan en wie er meetesten. Wij sturen u de testset na ontvangst van uw betaling toe.

U kunt direct de betaling afronden. Heeft u vragen of weet u niet welke test u moet aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@dnavaderschapstest.nl of neem direct contact op met een van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-105 1414 (Ma t/m vr tussen 09:00 – 12:00 uur).

Testen er minderjarigen mee?
Houd er rekening mee dat er bij minderjarigen toestemming voor het onderzoek gegeven moet worden door een gezaghebbende ouder/voogd. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Hoe de DNA-afname te doen

DNA-afname is eenvoudig. U kunt het zelf thuis doen. Het enige dat u nodig heeft, is onze testset met de wattenstaafjes om wangslijmvlies af te nemen en onze instructie. De DNA-afname is snel gedaan. U neemt een wattenstaafje en wrijft het aan de binnenkant van uw wang. Met deze beweging verzamelt u met het wattenstaafje genoeg DNA-materiaal zodat wij uw DNA-test kunnen uitvoeren.

Heeft u nog vragen over welke test voor u geschikt is?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar info@dnavaderschapstest.nl of neem direct contact op met een van onze medewerkers via het telefoonnummer 085-105 1414.

Rapport
De rapporten met complexe vraagstellingen worden in het Engels opgesteld.

Ik wil een Broer-zus test bestellen

Bestel hier uw Broer-zus test voor slechts 489 euro voor maximaal 3 personen. Twijfels? Overleg eerst met ons!

Beschrijf wat voor onderzoek u wilt laten uitvoeren en wat de vraagstelling is. Geef ook duidelijk aan wie er mee testen en wat de (familie)relatie van de testpersonen tot elkaar is.

Onze werkwijze