Verwantschapsonderzoek op afwijkend DNA-materiaal

Kwaliteit

Lab in Nederland Eigen laboratorium Gecertificeerd ISO 17025 geaccrediteerd (TMFI RVA L512) Deskundige in de rechtbank Deskundige in de rechtbank

Verwantschapsonderzoek op afwijkend DNA-materiaal

Verilabs heeft ervaring met DNA-isolatie uit allerlei materialen zoals nagels, haren (mét wortels!), bloed, weefsel, oorsmeer en epitheelcellen (schilfers e.d.) uit bijvoorbeeld scheerapparaten, sigarettenpeuken, tandenborstels, flosdraad, tandenstokers, zakdoekjes e.d. Indien er een legitieme reden is dat de persoon in kwestie geen wangslijmvlies af kan staan, kunnen wij proberen om uit afwijkend DNA-materiaal een DNA-profiel op te stellen. Dit type onderzoek brengt wel extra kosten met zich mee.

Voor dit type samples is het belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan, deze dienen bijvoorbeeld niet met de vingers aangeraakt te worden om besmetting (contaminatie) te voorkomen, maar er mag ook niet eroverheen geniest/gepraat/gehoest worden. Wij raden u aan om zo snel mogelijk het betreffende materiaal veilig te stellen in papieren zakjes/enveloppen. Onze ervaring met dit type materiaal is dat de kwaliteit van de aangeleverde samples nogal uiteen loopt. Soms lukt het dan ook niet om een bruikbaar DNA-profiel uit het aangeleverde materiaal te halen.

In gevallen van overleden personen is het in sommige gevallen ook mogelijk om DNA-materiaal in de vorm van weefsel (al dan niet opgeslagen in de parrafineblokje) op te vragen bij het ziekenhuis. Vooral bij rechtsgeldig DNA-onderzoek is dit praktisch, omdat de identiteit van de persoon in kwestie dan ook vaststaat.

Wanneer u afwijkend DNA-materiaal wilt aanleveren neem dan contact met Verilabs op. Ga hiervoor naar ons contactformulier, of bel ons direct op telefoonnummer 085 105 1415.

Let op: voor het gebruik van DNA-materiaal hebben we altijd toestemming nodig van de persoon in kwestie of van de direct nabestaande. Dit in verband met de wet op privacy.

Waarom Verilabs?

De DNA-testen die Verilabs aanbiedt worden in een Nederlands lab uitgevoerd welke ISO17025 (TMFI RVA L512), conform ISFG, geaccrediteerd is. Vele andere laboratoria sturen het DNA-materiaal door naar bijvoorbeeld Amerikaanse of Aziatische laboratoria die niet in Nederland zijn erkend.

 

Ik wil een Verwantschapsonderzoek op afwijkend DNA-materiaal bestellen

Verilabs heeft de expertise om naast verwantschapsonderzoek vanuit wangslijmvlies ook DNA-testen aan te bieden vanuit afwijkend materiaal.                                                            .

Neem hiervoor contact op met Verilabs om uw specifieke situatie te bespreken.

Onze werkwijze