-
Hoe kan ik testen of een man mijn biologische vader is?
Door een zogenaamde thuistest waarbij wij afnamemateriaal voor wangslijmvlies naar u toe sturen of middels een rechtsgeldig onderzoek waarvoor u telefonisch een afspraak maakt om bij ons langs te komen.
-
Hoe kan ik testen of ik de biologische vader ben van een kind?
Door een zogenaamde thuistest waarbij wij afnamemateriaal voor wangslijmvlies naar u toe sturen of middels een rechtsgeldig onderzoek waarvoor u telefonisch een afspraak maakt om bij ons langs te komen.
-
Moet de moeder meetesten bij een vaderschapsonderzoek?
Het is niet altijd per se noodzakelijk, maar als we de biologische moeder van een kind meetesten bij een vaderschapsonderzoek, geeft dat het hoogste mogelijk zekerheidspercentage en vermijden we een vals-positieve uitslag. Een moeder dient wel altijd mee te testen als 2 vermoedelijke vaders familie van elkaar zijn.
-
Mijn vermoedelijk biologische vader is overleden; kan ik met mijn opa en oma testen of hij mijn biologische vader is?
Ja, indien ook je biologische moeder meetest, kunnen we samen met opa en oma testen of hun zoon jouw biologische vader is. Zie hiervoor de grootouders-test.
-
Hoe kan ik testen of een vrouw mijn biologische moeder is?
Door een zogenaamde thuistest waarbij wij afnamemateriaal voor wangslijmvlies naar u toe sturen of middels een rechtsgeldig onderzoek waarvoor u telefonisch een afspraak maakt om bij ons langs te komen.
-
Welk onderzoek moet mijn cliënt ondergaan voor erkenning van het vaderschap?
Daarvoor dient er een rechtsgeldig verwantschapsonderzoek te worden gedaan. Bel 085 105 1415 voor het maken van een afspraak.
-
Welke test moet ik uit laten voeren voor de rechtbank, gemeente of IND?
Daarvoor dient er een rechtsgeldig verwantschapsonderzoek te worden gedaan. Bel 085 105 1415 voor het maken van een afspraak.
-
Hoe kan ik testen of mijn tweeling een- of twee-eiig is?
Door een zogenaamde thuistest waarbij wij afnamemateriaal voor wangslijmvlies naar u toe sturen. Bestel een tweelingtest.
-
Kunnen broer en zus samen testen of ze ook echt broer en zus zijn?
Nee, door alleen een vermoedelijke broer en zus te testen, kunnen we geen uitspraak doen over de mate van verwantschap. Voor dit onderzoek zijn er meerdere testpersonen nodig. Voor jouw specifieke situatie raden we aan telefonisch contact met ons op te nemen.
-
Wat zijn die kosten van een verwantschapsonderzoek?
Zie de prijslijst of vraag vrijblijvend een offerte op.
-
Wordt er bloed geprikt voor het DNA-onderzoek?
Nee, er wordt wangslijmvlies afgenomen. Dit is pijnloos en net zo betrouwbaar.
-
Binnen hoeveel dagen heb ik de uitslag van het onderzoek?
Bij een thuistest ontvang je de uitslag binnen 15 werkdagen nadat wij het material en de betaling hebben ontvangen. Bij een rechtsgeldig onderzoek, ontvangt de aanvrager de uitslag ook binnen 15 werkdagen nadat wij al het materiaal en de betaling compleet hebben.
-
Moet de betaling gedaan worden voordat jullie het onderzoek starten?
Ja, de volledige betaling dient voldaan te zijn voordat wij in het lab beginnen aan het onderzoek. Je kunt online direct via iDeal betalen, contant betalen op onze locatie of het geld overmaken naar ons RABO rekeningnummer NL41RABO0315761962 ten name van Verilabs onder vermelding van je bestelnummer.
-
Krijg ik een schriftelijk rapport met de uitslag?
Ja, nadat je door ons telefonisch op de hoogte bent gebracht van de uitslag, volgt het schriftelijk rapport.
-
Kan ik meerdere kopieën van het rapport krijgen?
Ja, dat is mogelijk tegen een meerprijs.
-
Kan ik bij jullie langskomen om DNA materiaal af te laten nemen? Ik durf of wil het niet zelf afnemen.
Ja, dat is mogelijk. Je dient telefonisch een afspraak te maken en betaalt wel extra bezoekkosten.
-
Kunnen jullie een lichaam opgraven om DNA materiaal af te nemen?
Ja indien het lichaam niet gecremeerd is, kunnen wij – nadat er toestemming is van nabestaanden en gemeente – waar het lichaam begraven is het graf openmaken en bemonsteringen nemen ten behoeve van DNA onderzoek. Neem voor meer informatie contact op met ons.
-
Worden jullie rechtsgeldige DNA-testen geaccepteerd door alle gerechtelijke instellingen?
Ja, je hebt bij ons altijd de garantie dat de testresultaten van een rechtsgeldig onderzoek worden geaccepteerd. Verilabs treedt op als deskundige voor alle Nederlandse rechtbanken en de Rechtbank accepteert alleen testen die uitgevoerd worden door instellingen die de ISO 17025 accreditatie voeren die conform ISFG zijn. Wanneer een rechtsgeldige test van ons bedrijf om welke reden dan ook niet geaccepteerd wordt, krijg je je geld zo snel mogelijk teruggestort.
-
Zijn jullie thuistesten rechtsgeldig?
Nee, de thuistesten kunnen niet als rechtsgeldig bewijsmateriaal worden aangedragen. Dat komt, omdat er geen identificatie en DNA afname door Verilabs wordt gedaan en wij dus niet garant kunnen staan voor de personen die DNA materiaal hebben afgestaan. In een thuistest-rapport staan er daarom ook geen namen genoemd.
-
Moet ik langskomen voor een rechtsgeldig DNA onderzoek?
Ja, je moet langskomen op onze locatie in Gouda. Je moet je namelijk persoonlijk legitimeren voor het afnemen van het DNA materiaal. In uitzonderingsgevallen is het mogelijk dat we tegen een extra vergoeding naar je toekomen om de afname te doen of kunnen we met u overleggen wat de mogelijkheden zijn voor een externe afname. Hiervoor dient je telefonisch contact met ons op te nemen.
-
Wat moet ik meenemen voor een rechtsgeldig DNA onderzoek?
Je dient een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) mee te nemen van alle personen die deelnemen in de test. Indien een minderjarig kind geen geldig legitimatiebewijs heeft of niet bij één van de ouders in het paspoort is bijgeschreven, dient je een originele geboorteakte van het kind mee te nemen. Als je geen geboorteakte hebt, kun je deze opvragen bij de gemeente waar het kind is geboren. Zie ook rechtsgeldig onderzoek. Ook dien je ervoor te zorgen dat je een schone mond hebt voor het onderzoek. Ter plekke maken we ook nog een foto ter verificatie van alle deelnemers.
-
Zijn de gegevens die ik bij jullie achterlaat veilig? Zijn jullie betrouwbaar?
Ja, andere personen hebben geen toegang tot jouw gegevens. Verilabs behandelt je gegevens vertrouwelijk en is bij het College Bescherming Persoonsgegevens aangesloten onder het meldingsnummer m1258361. Jouw gegevens worden dus niet aan derden verstrekt.
-
Wat is jullie adres en hoe kom ik bij jullie?
Zie hiervoor onze contactgegevens en routebeschrijving