Y-chromosomaal onderzoek

Kwaliteit

Lab in Nederland Eigen laboratorium Gecertificeerd ISO 17025 geaccrediteerd (TMFI RVA L512) Deskundige in de rechtbank Deskundige in de rechtbank

Y-chromosomaal onderzoek

Als er geen DNA materiaal beschikbaar is van een vermoedelijke vader of de vermeende vader niet wilt meetesten, kan vaderschap niet worden aangetoond. Verilabs kan dan nog wél vaststellen of er verwantschap is in de mannelijk lijn. Let op: bij deze test wordt géén vaderschap aangetoond, enkel een mogelijke relatie in de mannelijke lijn. Neem voor uw specifieke situatie contact met ons op of stuur ons een e-mail met uw specifieke situatie, zodat wij u kunnen voorzien van advies.

Wat is Y-chromosomaal onderzoek?

Mannen erven een zogenaamd Y-profiel van het DNA van hun vader. Verilabs test 23 belangrijke kenmerken van dit Y-profiel. Alle zonen en andere mannelijke familieleden hebben dezelfde 23 kenmerken op hun Y-profiel. Als uit de test blijkt dat alle deze kenmerken overeenkomen, is een mogelijke verwantschap in de mannelijke lijn dus aangetoond. Bij afwijkende Y-profielen is verwantschap in de mannelijke lijn uitgesloten. In dit onderzoek is het van belang te weten hoe de testpersonen vermoedelijk aan elkaar gerelateerd zijn zodat er een statistische berekening uitgevoerd kan worden indien nodig.

Y-test bestellen

U kunt de Y-test bestellen via onze bestelmodule of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of telefoon (085 105 1415). Houd er rekening mee dat er bij minderjarigen toestemming voor het onderzoek gegeven moet worden door een gezaghebbende ouder/voogd. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Ik wil een Y-chromosomaal onderzoek bestellen

Met de Y-test kan Verilabs vaststellen of er verwantschap is in de mannelijk lijn voor het aantonen van bv. een broer-broer relatie, oom-neef relatie of opa-kleinzoon relatie.

Wissen
Vanaf € 350,00

Onze werkwijze