Y-chromosomaal onderzoek

Kwaliteit

Lab in Nederland Lab in Nederland Gecertificeerd ISO 17025 geaccrediteerd (TMFI RVA L512) Deskundige in de rechtbank Deskundige in de rechtbank

Y-chromosomaal onderzoek

Als er geen DNA materiaal beschikbaar is van een vermoedelijke vader of de vermeende vader niet wilt meetesten, kan vaderschap niet worden aangetoond. Verilabs kan dan nog wél vaststellen of er verwantschap is in de mannelijk lijn. Let op: bij deze test wordt géén vaderschap aangetoond, enkel een mogelijke relatie in de mannelijke lijn. Neem voor jouw specifieke situatie contact met ons op.

Wat is Y-chromosomaal onderzoek?

Mannen erven een zogenaamd Y-profiel van het DNA van hun vader. Verilabs test zestien belangrijke kenmerken van dit Y-profiel. Alle zonen en andere mannelijke familieleden hebben dezelfde zestien kenmerken op hun Y-profiel. Als uit de test blijkt dat alle zestien kenmerken overeenkomen, is een mogelijke verwantschap in de mannelijke lijn dus aangetoond. Bij afwijkende Y-profielen is verwantschap in de mannelijke lijn uitgesloten.

Waarom Verilabs?

De DNA testen die Verilabs aanbiedt worden in een Nederlands lab uitgevoerd welke ISO17025, conform ISFG, geaccrediteerd is. Vele andere laboratoria sturen het DNA materiaal door naar bijvoorbeeld Amerikaanse of Aziatische laboratoria die niet in Nederland zijn erkend.

Y-test bestellen

Je kunt de Y-test bestellen via onze bestelmodule of je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of telefoon (085 105 1415).

Ik wil een Y-chromosomaal onderzoek bestellen

Met de Y-test kan Verilabs vaststellen of er verwantschap is in de mannelijk lijn voor het aantonen van bv. een broer-broer relatie, oom-neef relatie of opa-kleinzoon relatie.

Clear selection
Vanaf € 350,00

Onze werkwijze