X-chromosomaal onderzoek

Kwaliteit

Lab in Nederland Eigen laboratorium Gecertificeerd ISO 17025 geaccrediteerd (TMFI RVA L512) Deskundige in de rechtbank Deskundige in de rechtbank

X-chromosomaal onderzoek

Let op: bij deze test wordt géén vaderschap aangetoond, enkel een mogelijke relatie in de mannelijke lijn. Neem voor uw specifieke situatie contact met ons op of stuur ons een e-mail met uw specifieke situatie, zodat wij u kunnen voorzien van advies.

Wat is X-chromosomaal onderzoek?

Mannen zijn in het bezit van een X en Y-chromosoom en vrouwen van twee X-chromosomen. Vrouwen erven een zogenoemd X-profiel van het DNA van hun vader én van hun moeder. Verilabs test twaalf kenmerken van deze X-profielen. De vader kan slechts één X-profiel doorgeven aan zijn dochters, terwijl de moeder verschillende varianten kan doorgeven aan haar dochters, omdat zij twee X-profielen heeft. Of aangetoond kan worden dat de vrouwen kunnen afstammen van dezelfde mannelijke lijn, hangt hierbij af van welke testpersonen beschikbaar zijn voor de test:

  • • Met DNA materiaal van twee vrouwen met verschillende moeders (en die moeders zijn ook geen familie van elkaar), kan Verilabs zonder DNA-materiaal van de moeders aantonen of de vrouwen afstammen van dezelfde mannelijke lijn of verwantschap in de mannelijke lijn volledig uitsluiten. Een overeenkomstig X-profiel kan namelijk alleen maar afkomstig zijn van dezelfde mannelijke lijn.

• Met DNA materiaal van twee vrouwen met dezelfde moeder kan Verilabs alleen mét DNA materiaal van de moeder aantonen of de vrouwen kunnen afstammen van dezelfde mannelijke lijn. Doordat het duidelijk is welke X-profielen de moeder heeft doorgegeven, kan er een statistische berekening worden gemaakt van de mogelijke verwantschap in de mannelijke lijn.

X-test bestellen

U kunt de X-test bestellen via onze bestelmodule of u kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of telefoon (085 105 1415). Houd er rekening mee dat er bij minderjarigen toestemming voor het onderzoek gegeven moet worden door een gezaghebbende ouder/voogd. Anders kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.

Ik wil een X-chromosomaal onderzoek bestellen

Verilabs kan in sommige gevallen vaststellen of er verwantschap is in de mannelijke lijn tussen twee vermoedelijke (half)zussen zonder dat de vader meetest.

Wissen
Vanaf € 350,00

Onze werkwijze