X-chromosomaal onderzoek

Kwaliteit

Lab in Nederland Lab in Nederland Gecertificeerd ISO 17025 geaccrediteerd (TMFI RVA L512) Deskundige in de rechtbank Deskundige in de rechtbank

X-chromosomaal onderzoek

Let op: bij deze test wordt géén vaderschap aangetoond, enkel een mogelijke relatie in de mannelijke lijn. Neem voor jouw specifieke situatie contact met ons op.

Wat is X-chromosomaal onderzoek?

Mannen zijn in het bezit van en X en Y-chromosoom en vrouwen van twee X-chromosomen. Vrouwen erven een zogenoemd X-profiel van het DNA van hun vader én van hun moeder. Verilabs test twaalf kenmerken van deze X-profielen. De vader kan slechts één X-profiel doorgeven aan zijn dochters, terwijl de moeder verschillende varianten kan doorgeven aan haar dochters, omdat zij twee X-profielen heeft. Of aangetoond kan worden dat de vrouwen kunnen afstammen van dezelfde mannelijke lijn, hangt hierbij af van welke testpersonen beschikbaar zijn voor de test:

  • • Met DNA materiaal van twee vrouwen met verschillende moeders (en die moeders zijn ook geen familie van elkaar), kan Verilabs zonder DNA materiaal van de moeders aantonen of de vrouwen afstammen van dezelfde mannelijke lijn of verwantschap in de mannelijke lijn volledig uitsluiten. Een overeenkomstig X-profiel kan namelijk alleen maar afkomstig zijn van dezelfde mannelijke lijn.

• Met DNA materiaal van twee vrouwen met dezelfde moeder kan Verilabs alleen mét DNA materiaal van de moeder aantonen of de vrouwen kunnen afstammen van dezelfde mannelijke lijn. Doordat het duidelijk is welke X-profielen de moeder heeft doorgegeven, kan er een statistische berekening worden gemaakt van de mogelijke verwantschap in de mannelijke lijn.

Waarom Verilabs?

De DNA testen die Verilabs aanbiedt worden in een Nederlands lab uitgevoerd welke ISO17025 (TMFI RVA L512), conform ISFG, geaccrediteerd is. Vele andere laboratoria sturen het DNA materiaal door naar bijvoorbeeld Amerikaanse of Aziatische laboratoria die niet in Nederland zijn erkend.

X-test bestellen

Je kunt de X-test bestellen via onze bestelmodule of je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of telefoon (085 105 1415).

Ik wil een X-chromosomaal onderzoek bestellen

Verilabs kan in sommige gevallen vaststellen of er verwantschap is in de mannelijke lijn tussen twee vermoedelijke (half)zussen zonder dat de vader meetest.

Clear selection
Vanaf € 350,00

Onze werkwijze